Sayfalar

18 Haziran 2015 Perşembe

Örnek Astroloji Haritası





      Bu yazımın amacı bir astroloğun haritayı nasıl yorumladığı hakkında genel bilgi sahibi olmanızdır.
     Yukarıda gördüğünüz haritanın sol üst köşesinde, haritayı çıkarabilmek için gerekli bilgiler mevcuttur. Olayın-kişinin doğum tarihi, saati ve gerçekleştiği yer. Sol alt köşedeki şablonda ise gezegenlerin birbirleriyle yaptıkları açıları görüyorsunuz. En alttaki üç küçük dairede haritanın hangi alanlarında ne kadar vurgu olduğu gösteriliyor. Sağ taraftaki kutucuklarda sembollerin anlamları mevcut. Sağ alt köşedeki şablonlarda ise element ölçüsü ve öncü-sabit-değişken dağılımı görülüyor.
    Haritada görüldüğü üzere gezegenler burçlara dağılmışlar ve birbirleriyle açı yapıyorlar. Her gezegen ve burç birlikte bir anlam oluştururlar. Bu anlamlar aralarında açılar oluşturarak başka anlamlar oluştururlar. Bu demek oluyorki 12 burcun hepsinin, harita sahibi üzerinde az-çok etkisi vardır ve karmaşıktır.
     Gezegenlerin üzerimizdeki etkileri güçlü mü, güçsüz mü, kolaylaştırıcı mı, zorlaştırıcı mı, dışarıdan destek-engel mi, sahip olunan güç-zaaf mı..vs.. gibi soruların cevaplarını çeşitli astroloji teknikleri ile belirleyebiliyoruz. Bunları belirleyebilmek için bilinmesi gereken en temel öğeler; evler, burçlar ve gezegenlerdir.
  Evler bizim yaşam alanlarımızdır. Örneğin 1.ev hayata yansıttığımız yüzümüz,tavırlarımız,genel sağlık, 2.ev kaynaklarımız, yeteneklerimiz, 3.ev iletişim tarzımız, .....7.ev dostlar ve açık düşmanlar, eşimiz,.... 10.ev toplumsal statü, patronlar, otorite figürleri, gece haritasında baba...gibi..
    Burçlar genel karakteristik özellikler, gezegenler ise prensiplerdir. Örneğin Akrep burcunun temas ettiği unsurlarda ıslah etme amaçlı yok etme arzusu, manipülasyon, gizlilik, hataları ve zaafları farketme gibi etkiler görülür. (Akrep burcu insanları böyledir sonucunu çıkarmayın, çünkü Akrep burcu herkesin haritasında mevcuttur, yani bu özellikler herkeste az-çok vardır!)
     Gezegenlerden Satürn'ün olduğu yerde kısıtlama, daralma, plan-program, sağlamlık ve uzun ömürlülük, kurallar, disiplin görülür.
     Şimdi bu özet bilgileri harita üzerinde 10. evdeki Akrep Satürn için birleştirelim;
    Toplum içindeyken gördüğü zaafları ıslah etmek için gizli eylemler planlayan denebilir. Bu tabii ki kulağa hoş gelmiyor fakat burda zaaflardan bahsederken kangren olmuş kol gibi bir zaaftan bahsediyoruz. O kola neşteri vurabilecek tek burç Akreptir ve eğer vurmazsa veya vurmasına izin verilmezse ölüm kaçınılmazdır! Gerçi neşteri yiyene kadar çok kişi ne olduğunu anlamaz bile  :)
     Aynı örnek üzerinden farklı bir yorum deneyelim;
     Bu kişinin babası cerrah, psikolog, dedektif, hipnozcu veya gizlilik prensibi içeren bir iş yapıyor olabilir... Kişi kendisini bu tip mesleklerde disipline etmeye çalışıyor olabilir, hayatındaki otorite figürleriyle toplum önünde güç-acizlik çatışmaları yaşıyor olabilir...
     Şimdiye kadar  ki yorumlara daha binlercesi eklenebilir. Bu yorumları daraltmanın yolu, diğer unsurları ve aralarındaki ilişkileri göz önüne alarak binlerce olasılıktan onlarca olasılığa indirgemektir. O onlarca olasılık arasında gerçek olanları ise ancak haritanın sahibi olan kişiye sorarak kesinleştirebiliriz.
     Kişi bunları zaten biliyor olabilir, bir astrologtan duymasının ne anlamı var ki diyebilirsiniz haklı olarak... Fakat ilk örneği doğru kabul edersek; gizli eylemlerin içine "gayet iyi niyetli olarak manipülasyonu da eklemesi sonucunda" toplumun hışmına uğradığının veya uğrayabileceğinin farkında olmayabilir. Öğrenmesi gereken; başkalarının özgür iradelerine saygı göstermek, onları dilediği yöne yönlendirmeye çalıştığını kabul etmek ve vazgeçmektir, bunun yerine kendi yaptıklarıyla örnek olarak toplumda kalıcı değişimlere imza atmaya çalışmalıdır. Bir astroloğun faydası bu örnekteki gibidir ve alanına göre daha çeşitli faydalarıda vardır.
     Sonuç olarak internette, gazetelerde ve televizyonlarda yapılan yorumlar genel geçer yorumlardır ve tutarlılıkları yoktur. Kendinizle ilgili size özel bilgileri ancak bir astroloğa danışarak edinebilirsiniz.


Barış CEYLAN

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder